dijous, 14 de febrer del 2008

A Tolosa festegem la Violette !!!!

Aquest dia, a Tolosa, tot sembla passar com de costum, amb la mateixa llum, la mateixa remor de diumenge enfeinat...






...però de cap de setmana ordinari, ni gens ni gota, que estem festejant la Violette, i de manera molt oficial !!!









A Tolosa, la Violette hi té el seu "fan club" (en sóc) :







I fins i tot li van dedicar una casa :


















Llavors, acabaré el missatge d'avui amb dues cançons del regretat cantor tolosà Claude Nougaro, dedicades molt especialment per a la Violette perquè aquestes diades són les seves i perquè li agrada el dialecte de la llengua d'oil propi de l'isla de França que és també el meu idioma.



15 comentaris:

Anònim ha dit...

bona idèa per se perdre pas dins la mondialisacion de saber çò qu'es la marca del païs. empacha pas que interessa tot lo mond e mai delà la mar

Lliri blanc ha dit...

Conec la versio' italiana " che sarà che sarà" d'aquesta magnifica canço' brasiliana!

Uhhh la festa per la Violette!?

Eduard Abelenda i Puigvert ha dit...

Si, jo també hi vaig ser a la festa el cap de setmana! Tot tenia més color, i olor i hi havia més gent amunt i avall. S'ha de dir que els cartellets i les presentacions de les violetes i fins i tot alguns productes de regal que es venen són massa cursis, comercials i artificials. Malgrat això, tot és positiu i m'agrada la festa de la violeta, perquè almenys té un orígen històric.

Jobove - Reus ha dit...

molt bonica la festa de la violeta
us queda molt reixida

salutacions

rhanya2 ha dit...

Ostres! Quina il·lusió!! Ara recordo que sempre és un dels primers caps de setmana de febrer... l'any passat vaig intentar anar-hi però la noia amb qui ho volia fer no estava d'humor per viatjar i ve't aquí que aquest any m'ha passat per alt...
Potser l'any que ve... Diuen que a la tercera va la vençuda, oi?

Merci pour la dédicace, cher Jean!!

Joan de Peiroton ha dit...

k : soi d'acòrdi, las violetas fan part del patrimòni cultural tolosà, e marcar lo còp fa pas mal. Çaquelà, l'ensemble es pas totjorn de bon gost, mas enfin...O cal far, segur.

lliri: la festa del lliri queda per inventar a Tolosa !!!

Eduard: lo conjunt no és del millor gust, podem dir-ho clar !!!! A més, denatura la plaça del capitoli...Però què hi farem? Fa part de la tradició tolosana i la trobi simpàtica aquesta festeta de la violeta, magrat tot.

Tè: la violeta és una especialitat tolosana. Hi creixen a tot arreu de manera espontània.

Violette: no t'has perdut res. M'ha fet molta gràcia veure el teu pseudo a tot arreu, com si fos la teva festa. Però en realitat el mercadet no val la pena d'anar-hi tot exprés. Pots anar a Tolosa a qualsevol moment (en pregant que no faci mal temps) i no sols a la data de les violetes !!!
Per la resta: de rien :))!!!

poncho ha dit...

Vaja... el que passa quan vols dormir massa el cap de setmana, ni me n'havia adonat de la festa. En realitat, des de que van obrir el nou museu d'història natural no he tornat al centre. Per cert, Joan, si et van els museus, per aquest espera't una miqueta, perque després de dues hores d'espera sota un fred irreverent, vaig acabar entre quatre o cinq exposicions sense polir, havent-hi molt poqueta informació sobre el que es mostrava. Em va quedar una impressió de "mini-ciutat-del-espai", tot i que suposo que amb el temps millorarà, i bastant. Pot ser molt interessant... per als nens.

nimue ha dit...

oooh! quina festa més bonica!!!! i la Violette es mereix ser la reina de la festa sense dubte! :)

Joan de Peiroton ha dit...

Poncho, al museu d'historia natural, clar que jo volia anar-hi. La meva dona me'n va dissuadir, dient que el museu no anava a moure's i que valia més deixar que passessin unes quantes setmanes per tal d'evitar la cua. Doncs ella tenia tota la raó (com sempre). Però tal com me'l estàs descrivint, ja m'han passat les ganes d'anar-hi!!! lol Ja que la ciutat de l'espai no va apassionar-me gaire...D'acord, fa decades que no vaig anar a la ciutat. Bé, veurem. Em triga menys de 10 minuts per anar al jardí de les plantes amb bicli. Visc al barri creu de pedra..perdó, crotz de pèira, croix de pierre, quoi, merde alors :)).

Joan de Peiroton ha dit...

Nimue, ara tenim el projecte d'organitzar a Tolosa les diades de la Nimue amb la primera F.I.L.C. (Fira Internacional del Llit amb Cobricel)!!! Comptem amb tu!

Mon ha dit...

caram quina festa, la desconeixia, Fer festes sempre es bonic, i mes si les disfrutes, Bona festa

Mon ha dit...

El cantant Claude Nougaroque era de Tolosa veritat? conec el disc fet al Théâtre des Champs Elysées
es molt bo

Unknown ha dit...

Quina festa!

Et dedico el meu darrer post, és molt senzillet però ho he fet amb il.lusió! :-))

rhanya2 ha dit...

Doncs queda pendent! Potser a la primavera... Ho dic pel temps!

zel ha dit...

Hola, Joan, sóc tan babaua, que fins que no he vist la flor, no hi he caigut!!!! Que burra, bé, però és igual, és que no em sembla temps de flors, aquest encara...

I llavors, he escoltat la cançoneta, he anat al youtube, i porto gairebé un recital del Nougaro escoltat!!!!


Gràcies, les cançons del país veí de dalt no són gaire conegudes aquí, es ben trist, tan poca i alhora tanta distància...

Petonets, maco!