divendres, 29 de febrer del 2008

El meu porc senglar

El veí d'avall, un Anglès, ja parlava de menjar el meu senglar. La meva resposta va ser que totes les espècies que hi viuen, al meu terreny, eren estrictament protegides...No way!!!!

L'animal va passar a un metre de la porta del saló, i va furgar a dintre del cossi de les ampolles buides de vi que deixem a la porta de la cuina... La visita d'un porc senglar alcohòlic, això no podia ocórrer a cap altra persona...







22 comentaris:

  1. Quina preciositat de porc fer!!!! Ets un privilegiat, Joan, de veure'l a casa teua!! ;.))

    ResponElimina
  2. I tant, Sílvia! No és el primer cop que passen per aquí. Ho fan regularment cada any. Però generalment ho fan de manera molt més discreta. Saben passar a sota de les clausures i recuperar un espai que va ser el seu des de sempre. Febrer és la temporada, al sortir de l'hivern, les femelles tenen necessitat de menjar més que de costum per què van a tenir petits. Ajuden a fer germinar les alzines en llaurant la terra. No haig de queixar-me d'ells. Bé, cal quedar-se vigilant, clar, per poder conviure tranquil.lament. I de nit, fer atenció amb el cotxe o la moto, perquè els porcs són obligats de travessar la carretera per baixar al correc on troben l'aigua que necessiten...

    ResponElimina
  3. T'has fet un nou amic Joan!
    La mateixa cosa passa a Liguria on viu la meva mare.
    Ella té una casa al mig del bosc i durant l'estiu els porcs senglars baixen per menjar i buscar aigua al riu.Ella sovint els troba a prop de la casa o els pot mirar mentre travessen la carretera. Pensa que n'ha salvat un petit que s'havia enganxat dins un esbarzer!

    ResponElimina
  4. Caram! Tot això em sembla curiosíssim!

    ResponElimina
  5. per favor! no us el mengeuuuuuu!!!! ains, ains...

    ResponElimina
  6. Home, amic, amic,... si de cas convivència prou pacífica, Joan, ara no et posis a garlar amb el senglar, eh? que ja només ens faltaria afegir la llengua porcina al llistat!!!!
    jejeje...
    Petons!

    ResponElimina
  7. Un porc senglar al vi... bo, bo... però val més deixar-lo fer via. I si sou amics, millor. Val més no tenir un porc senglar emprenyat.

    ResponElimina
  8. jajajaja...M'ha agradat això de porc senglar alcohòlic!!! :)
    Com han anat les vacances???

    ResponElimina
  9. Lliri : i no en té por, la teva mare ? Poden ésser impressionants, aquestes bestioles !

    Novesflors, per aquí, són mes habituals!

    Nimue : la temporada de la caça és tancada fins a la tardor ! Es il.legal matar-lo.

    Zel : No he pogut garlar amb la bèstia! No em semblava gens d’humor xerraire. Veient que jo m’apropava, va galopar recte cap a mi per testar-me !!!! Vaig abandonar el terreny amb celeritat…Test aleshores considerat com positiu per lo senglar que va continuar sa feina de cercaire d’aglans sense preocupar-se més de mi.

    Violette : Estic segur que faries sensació si tinguessis un senglar al teu pis de la Vila de Gràcia. A veure si puc enviar-te’n un.

    Núria : tens tota la raó…Val més quedar-se en bona relació amb la gent porcina…i no oblidem mai que els més porcs no son els que en tenen la cara!!!!

    Joana: molt bones, només un poc cortetes, clar... !!!
    Vaig intentar de posar-me a l'estudi del dialecte porcino-rossellonès, ailàs sense èxit veritable fins ara :(

    ResponElimina
  10. Joan, jo un dia en vaig comptar 11 entre femelles i cries, al meu jardí, ven ien a menjar aglans i també els nespres caiguts i els no caiguts que feien uns salts i uns bots per estira les branques del nesprer que no hagués cregut mai que poguessin fer aquests animalons. Vivim en bona convivència, ens creuem sovint pel "carrer" de casa i cadascú pel seu costat sense molestar-nos ni po ni molt.

    ResponElimina
  11. Quina passada de visitant i quin goig!!!

    ResponElimina
  12. Carme: benvinguda al blog!!! Cal fer atenció amb cotxe, que poden travessar sense prevenir...
    Jacob: a vegades, em pregunto qui és l'intrús, el senglar o jo???

    ResponElimina
  13. Té un morro llarg i estret. No es pot apreciar bé tota la fisonomia a les fotos però jo diria que pot ser una femella. A veure si et faran tiet aviat i tindras una colla de petits a ratlles voltant la casa.
    Fotos maques.

    Salut.

    Alfons

    ResponElimina
  14. Sí, sí, Alfons, a mi també em sembla que és una femella. Hi ha també un mascle que hem vist passejar per la carretera amunt, una bèstia molt més grossa, doncs estic confiat que els petits s'han posat en bon camí...els esperem per la mig-primavera!

    ResponElimina
  15. On sigui que hi ha un ésser humà, hi ha una oportunitat per a una bondat. - Seneca/Translendium

    ResponElimina
  16. Porcus singularis (llat), cinghiale (it), sanglier (fr), senglar (cat)... Quina coneixença més curiosa, no? Ja poden ser habituals per aquelles teves contrades, que segur que són capaços d'alegrar-te el dia! Per bé que faci un pèl de por, així, de sobte.
    Un plaer deixar-me caure pel teu blog. El llenguatge que utilitzes em recorda el d'una companya de pis, que és de la Vall d'Aran. I Toulouse, vaig ser-hi des del setembre de 1999 fins al setembre del 2000! Gros plaisir,
    Isaac.

    ResponElimina
  17. Isaac, pots afegir a la teva llista: singlar (llenguadocià) i sanglar (gascó). Benvingut!!!

    ResponElimina
  18. Joan, was it not sus scrofa at all?? El senglar (Sus scrofa) és un mamífer cetartiodàctil says Wiki (of course).

    ResponElimina
  19. Porcus singularis is the latin name for the wild boar. Hence, singlar, senglar, sanglar, sanglier, all derived from singularis. Sus scrofa is the scientific name (Genus: sus species: scrofa. ), invented by Linnaeus, this was not the Roman name, of course.

    ResponElimina
  20. Carolus Linnaeus (llatí), Carl Linné (francès), Carl von Linné (adaptació en alemany del francès) i Carlos Linneo (castellà) Of course! He was a Swede, not a Roman. Sanglier sounds very sanglant. Whereas singularis is the opposite to pluralis. I should have stayed at the university much longer than three weeks. This is what I meant when I said you know everything!! BTW I like Linnéa borealis. Gràcies!

    ResponElimina
  21. Els porcfers son bona gent. Que en vegis tot sovint es un privilegi.
    Guapo, el blog.

    ResponElimina