Era Unesco mos a ponut ua de ben gròssa: eth minjar gastronomic francés ei estat declarat patrimòni immateriau dera umanitat. Damb aguest concèpte revolucionari de gastronomia immateriau, segur que non vos poderatz capmès plànher dera nautada des prètzi des aliments. E cap de dobte qu'atau, es problèmes planetaris dera hame e dera maunutricion seràn rapidaments resolgudi.
2 comentaris:
Sei dau mesma eivís que te sus 'questa question. I aviá beleu 'n autre biais de iò far, subretot avant las festas d'arribar, tòst seguidas daus regimes...
La nòstra malautia es de tròp minjar, pas pro bon e mai-que-mai d'un biais « materiau » quante d'autre n'en vesen pas pro.
Afè, lu monde es entau fach e me songe que sem pas prests de chamjar, malaürosadament !
Aura, los "grands cuisiniers" francés pòden inventar la cosina immateriala (aprep la cosina moleculara). Plan chara (de segur) emai invisibla... :D
Publica un comentari a l'entrada