diumenge, 1 de desembre del 2013

Compdes

Uei, se compdam a partir de la data de l'estat civiu, qu'èi hèit tres-vints ans, com e disem en gascon :-).
Totun com a gasconofòne, que soi peu torn deus sèt ans, a penas l'atge d'arrason.
Progressar en gascon, qu'ei ua manèira de demorar joenòt, fin finala. La melhor recèpta, probable.

Anem!


Anem, escotem au Xavier Richart a interpretar l'imne valencian La Muixeranga d'Algemesí, en companhia de la Banda Simfònica d'Algemesí. Perqué? Pr'amor que m'agrada la Muixeranga, que soi fan de Xavier Richart qui ei un dolçainer (jogador de dolçaina) de gran talent, qu'èi hèit tres-vints ans uei, e, fin finala, lo mèste en aqueth blòg, que soi jo.

4 comentaris:

Carles Casanovas ha dit...

A Igualada els moixiganguers, son la Colla Castellera de la vila. Joan hem de preservar la nostra cultura de les ambicions estatalistes de les grans nacions d'europa. Prefereixo Algemessi, Tiana, Tolosa de Llenguadoc , Occitània... Catalunya... Son mes properes!

Anònim ha dit...

Gaujós anniversari Joan !
JIG

Mela ha dit...

Longamai ma calha!

Joan de Peiroton ha dit...

Carles: Sí,és el cas amb la muixeranga. Segon la viquipèdia, "la muixeranga és un conjunt de danses i castells humans originaris del País Valencià, que tenen el principal lloc de preservació a Algemesí (Ribera Alta), però també existeixen colles i grups a altres diversos indrets de les comarques valencianes.
Més que una dansa pròpiament dita, és un conjunt de quadres plàstics amb intencionalitat representativa, que participa en les processons de la Mare de Déu de la Salut, la Festa Major d'Algemesí (7 i 8 de setembre).
La muixeranga és el nom que rep a Algemesí; es diferencia dels moderns castellers en el sentit que en la muixeranga l'objectiu és més religiós i es fa una dansa, sense que l'alçària de les torres humanes siga crucial. Per bé que la teoria ens diu que els castells i la muixeranga tenen un origen comú (les moixigangues), els primers s'haurien especialitzat en les torres humanes pròpiament dites i les segones s'haurien preservat fidels al sentit religiós i al quadre plàstic.". Gràcies per la teva visita i el comentari!

JIG e Mela: mercés peus vòts! Que'm senteishi un pòc mensh vielh, mercés a vos :-D