dilluns, 27 d’agost del 2007

Un panèu multilingüe

Dissabte passat, que hasom ua visiteta a casa d’uns amics a Palafrogelh (Palafrugell) en Baish Empordan (Baix Empordà). Que prenguom la rota C31, la de Figueres a La Bisbal. Enter Vilacolum e Ultramort (non, non, aqueth darrèr vilatge n'èra pas enqüèra la nosta destinacion finau), que passèm davant un panèu qui’m hasó pensar a un « pòst » recent deu Jacme de Tolosa. Los panèus ludics o toristics qui dan los noms deus lòcs en francés e en occitan, ve'n brembatz? Aquí, daunas e sénhers, qu’avetz l’exemple d’un panèu on lo nom deu vilatge i ei inscriut en tres lengas : catalan, occitan lengadocian e quitament francés (mès pas en castelhan ni en gascon): la pròba que’s pòt hèr un panèu multilingüe sens qu’açò no'n resulte briga car taus contribuables! Enqüera un exemple de seguir qui'ns vien deus Catalans!!!



Mei seriosament, en gascon, que caleré escríver "l'arbe sec" o "er arbe sec", com volhatz!

11 comentaris:

Xevi ha dit...

Vens a Palafrugell i no m'avises!


Buaaaa! Buaaaa (faig que ploro)!

Xevi ha dit...

Des del bloc de Xavier Mir a Vilaweb, on ara fa un any va engegar-se la campanya "Jo també vull un estat propi" que ha donat lloc a la Xarxa de Blocs Sobiranistes i al web www.estatpropi.cat, ens arriba una nova proposta. Es tracta d'un visionat massiu del documental sobre el cas d'Èric Bertran realitzat per Xevi Mató, subtitulat a l'anglès per Heather Hayes i disponible a YouTube:


Mir proposa que la setmana del 27 d'agost al 2 de setembre s'escampi la iniciativa mitjançant apunts als blocs i enviament de notes de premsa o de correus als mitjans de comunicació. A partir del 3 de setembre i fins al dia 9, es tracta de visionar tantes vegades com es pugui el documental sobre el cas Èric Bertran per tal que pugi posicions al rànquing i entri al circuit dels més vistos. D'aquesta manera, mitjançant el recurs coordinat de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació, s'espera aconseguir una projecció internacional del cas d'Èric Bertran, del dèficit democràtic de l'Estat espanyol i de la presa de consciència que està experimentant el poble català pel que fa als seus drets nacionals a fi de tenir un Estat propi.

El documental s'ha penjat a YouTube en cinc parts. El vídeo que caldrà visionar massivament és la primera part:

http://www.youtube.com/watch?v=aIiRFSCgGu4

(A la dreta del vídeo hi trobareu els altres quatre fragments del documental)

Recordem que sobre aquest cas hi ha l'obra teatral Èric i l'Exèrcit del Fènix, de Víctor Alexandre amb direcció de Pere Planella, que el mes de setembre començarà a Valls i a Calella una gira pels Països Catalans.

Podeu anar seguint l'evolució de la proposta al bloc de Xavier Mir.

Joan de Peiroton ha dit...

Xevi, a Palafrugell, i soi anat mes d'un còp aquesta annada!
Fòrça ben hèita, la tua video, e hèra interessanta! Saps si cau absolutament visionar-la a la pagina de Youtube, directament, tà incrementar lo rànquing, o si podem penjar-la en el men blòc com "embedded"? En aqueth cas, m'agradaré mostrar-la ací dab la tua permission.

Xevi ha dit...

El podem penjar al teu blog.

Joan de Peiroton ha dit...

OK, Xevi. Ho faré quan torni a casa aqueste vespre. No puc fer-ho ara mateix (raons laborals :D)!

Joan de Peiroton ha dit...

Massa tard per a corregir les errades ortogràfiques! Quina llastima que no es pot "editar" els comentaris un cop enviats! Això rai...

Mela ha dit...

Eriam totes en Catalonha o qué?

Joan de Peiroton ha dit...

Mela, t'ai pas vista a tu en Catalonha! D'acòrdi, tu ocupada qu'èras a pojar al som del Montseny en bona companhià, ieu en contemplacion davant un arbre sec invisible (gens facile d'imaginar un arbre sec amb aqueste fotut temps poirit...), n'aviam pas gaire d'escasença de nos véser! I soi plan sovent en Catalonha.

Mela ha dit...

de tot biais sabi pas a de k que semblas...!
;)

Joan de Peiroton ha dit...

Ah, es vertat! Mas ieu sabi a de qué semblan tos pès!!! Bon, doncas, me cal far una foto dels pès e la penjar al meu blòc/g/gue, encara que son pas tant polits com los teus! Aital, nos podrem reconéisser aisidament! C'est le pied!

Mela ha dit...

òc! una fòto de tos pès ! òc!