divendres, 27 de març del 2009

Dansa d'amor, la gota fría e la hamaca grande

L'star colombiana e internacionau, lo cantaire Carlos Vives, que contribuí a popularizar lo vallenato coma musica de varietat en tot lo continent latino-american. Ara s'i jògan e compausan de Vallenatos pertot e pas sonque a la còsta atlantica de Colómbia (per la maxima glòria deu fabricant d'acordeons Hohner). Euròpa que demora de conquerir peu vallenato, aquò se harà o meslèu qu'ei dejà a hèr:
Que v 'èi penjat un paseo compausat e interpretat per l'accordeonista catalan Joan Garriga dab la soa Troba Kung-Fu:



Dansa damor.mp3 - La Troba Kung-Fu


Carlos Vives que participè a un concèrt gigant, conegut coma concèrt nacionau, qui's debanè a Leticia, dens las Amazonas Peroanas, lo 20 de julhet passat, a l'ocasion d'ua gran hèsta populara dada en l'aunor de los ensequestrats de las FARCs e de la lor liberacion esperada en aqueth moment. Que i avèvan avut negocacions dab las FARCS, miadas per los servicis secrets de Peró, Brasiu e França. A Leticia que s 'i esperavan la liberacion e l'arribada imminenta d'ensequestrats, en particular la d'Ingrid Betancourt que devèva èster alargada peus FARCs en Brasiu tot pròishe. Coma ac sabetz, l'esper qu'estó decebut, qu'estó fin finau ua cabussada vertadèra, nat ensequestrat qu'estó alargat en aquesta ocasion. Las videos qui segueishen qu'estón presas peu diari colombian El Tiempo.



Que'u vedem aquiu a interpretar son prumèr succès valhenatèr "La Gota Fría" (de Emiliano Zuleta, el viejo Mile) en companhia d'ua autra star colombiana e internacionau, la magnifica Shakira.


La version de La Gota Fría interpretada per Carlos Vives qu'a hèit tot plen de petits, en tots los estilles e totas las lenguas. Per exemple, la de Julio Iglesias en francés, Manolito. O la de Anne Mattila en finés Tuhlaajatyttö palaa.

3 comentaris:

Josep M. Ferrer ha dit...

Està maco això del Vallenato!!! Fa molt de festa.

Fins una altra!!!

Josep

merike ha dit...

Sorprenent que has trobat l'Anne Mattila. Mai no havia sentit aquesta cançó i la conec només de nom.
Canta música de dansa - cap folk - i és popular aquí però no per a mi. Em portava la meitat d'una hora aconseguir treballar en Deezer.
És tan complicat ara quan ha canviat.
Només quan convertia el meu país en França i feia una llista de música. La cançó en finès explica la història de una nena prodigada.

Carles Casanovas ha dit...

Sembla que les coses , s'estiguin arreglant a Colombia. Això és molt satisfactori...en aquest país tant convuls.