dimarts, 19 de febrer del 2008

Acerà tanben que i èri en heurèr / Alà tanben i èri en febrièr / Allà també hi era en febrer

La hilha que volèva tornar-se'n tà la civilizacion, la deu talhat, segur! e... a Calella. A la hilha, que li mancava lo trencat de Calella...Au pair, que li auré estimat mes préne's un cremat, mès un decret matrimoniau li ac proïbí... Atau qu'ei...
La filla volia tornar-se'n a la civilització, la del tallat, clar! i... a Calella. A la filla, li mancava el trencat de Calella. Al pare, li hauria estimat més prendre's un cremat, però un decret matrimonial li ho va prohibir. Així és...






























E, tàd era, un aute trencat, e tà jo, de cremat, arren. Me'n foti, que i tornarèi per la Sent Ròc !!! (Sent Ròc qu'ei un barri de Calella dab ua plaja que i cantan havaneras e te hèn un mega-ròm cremat tà la hèsta major, generaument la dimenjada qui segueish lo 16 d'agost, dia deu Sent. Sent Ròc qu'èra de Montpelh(i)èr).

I per a ella, un altre tallat, i per a mi, de cremat, res de res. Se me'n fot, hi tornaré per Sant Roc !!! (Sant Roc és un barri de Calella amb una platja on canten havaneres i et fan un mega-rom cremat per la festa major, generalment el cap de setmana que segueix lo 16 d'agost, dia del Sant. Sant Roc era de Montpeller).

16 comentaris:

Mela ha dit...

[musiqueta de violons]

ten, benlèu qu'un jorn s'i crosarem... Ausirai parlar francès, e li rondinarai a MonAmorósMaiContent un "més gavatxos!" e te veirai e te farai "ten, tu, siás akí!?!" e se farem lo poton e me presentaràs ta familha, te presentarai MonAmorósMaiContent, li parlaràs català, parlarai francés a ta femna, e tot lo mond serà content.

[fin dels violons]

PS: Se soi nusa , a faire lo remake de Sauvez Willy per las ròcas de Calella, es pas la pena de me préner en fòto e de me botar sus ton blòg.

nimue ha dit...

que bonic és el Maresme! :))

Anònim ha dit...

de fòtos d'estiu, dona enveja d'i anar

Joan de Peiroton ha dit...

Mela: lo programa violonaire me sembla perfèit. Lo PS tanben : as pas besonh de te'n far per ta fòto, ai un autre blòg.

Nimue: sí que el Maresme és molt bonic, i el Baix-Empordà encara més ;)) la culpa la tinc jo, que no vaig precisar-hi: de Palafrugell.

K: Oc, mas en estiu i a tròp de mond! N'i a pas tant en ivèrn, plan segur. M'agrada la còsta brava en ivèrn.

Unknown ha dit...

Ei Joan, que són fotos del meu poble. Que jo visc a Palafrugell i les fotos són molt boniques. Jo prefereixo Calella a l'hivern, a la primavera i la tardor.
A l'estiu hi ha massa persones, massa cotxes,...
Una abraçada i torna aviat.

Joan de Peiroton ha dit...

Núria: avui he penjat algunes fotos de Calella, n' hauria pogut penjar d'altres de Llafranc o de Sant Sebastià o del jardí botànic ... en tinc preses a totes les estacions de l'any. Estic d'acord que si podem evitar d'estar-nos-hi l'estiu, millor! Una abraçada, i sí, tornaré amb molt plaer!

Anònim ha dit...

Caram, quines fotos tan boniques!

Joan de Peiroton ha dit...

Novesflors: gràcies pel compliment i benvingut al blog !!! No és massa complicat fer fotos boniques a l'Empordà !!! El país ho fa tot.

zel ha dit...

Gràcies, gràcies, l'empordanesa t'ho diu, gràcies....És molt bonic, tot és molt bonic, la natura com més salvatge més bella, llàstima de cases, apartaments i circuits turístics... Petons, Joan!

merike ha dit...

Petonets i petonassos, amic:-)

Anònim ha dit...

Que que que ??? La Mela e Lo Joan van far un remake de Sauvez Willy coma La Mela nusa en guest star ???? E tot sera sus un autre blòg ??? E i a degun que me balha son adreiça !!!!

Joan de Peiroton ha dit...

Pasha: E ben, aquò's pas una novèla, lo remake de Sauver Willy !!! Te cau anar véser lo blòg de l'estar, un messatge d'octobre passat, a l'entorn deu 20, i a plen de fòtos plan polidas.
Mas, diga-me, as l'atge de véser lo film, tu, au mens? Per çò qu'i a plen d'escènas impressionantas que pòden traumatizar los joens...

zel ha dit...

Joan, estàs bé? Em sobta tres dies sense post nou, mira que ens tens ben acostumats!!!!
Petonassos!

Joana ha dit...

Calella de Palafrugell!!!
A l'agost la cantada d'havaneres!!!
Un poblet preciós!Veig que et bellugues...

Tam ha dit...

ieu me fan pantaiar tei fotografias exoticas

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

decididament si, es igual que tú, guapissima ja li pots dir!! calella per l'agost i per les havaneres? millor que no ho intentis!! o que hi facis nit el dia avans, jaja.....saps? fa uns anys que ens ho transmeten en directe per la TV3......i desde casa es veu perfecte, si ja sé que no és el mateix. I el cremat? mmmmmm, i per què no podies pendre cremat?