divendres, 29 de febrer del 2008

El meu porc senglar

El veí d'avall, un Anglès, ja parlava de menjar el meu senglar. La meva resposta va ser que totes les espècies que hi viuen, al meu terreny, eren estrictament protegides...No way!!!!

L'animal va passar a un metre de la porta del saló, i va furgar a dintre del cossi de les ampolles buides de vi que deixem a la porta de la cuina... La visita d'un porc senglar alcohòlic, això no podia ocórrer a cap altra persona...







22 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina preciositat de porc fer!!!! Ets un privilegiat, Joan, de veure'l a casa teua!! ;.))

Joan de Peiroton ha dit...

I tant, Sílvia! No és el primer cop que passen per aquí. Ho fan regularment cada any. Però generalment ho fan de manera molt més discreta. Saben passar a sota de les clausures i recuperar un espai que va ser el seu des de sempre. Febrer és la temporada, al sortir de l'hivern, les femelles tenen necessitat de menjar més que de costum per què van a tenir petits. Ajuden a fer germinar les alzines en llaurant la terra. No haig de queixar-me d'ells. Bé, cal quedar-se vigilant, clar, per poder conviure tranquil.lament. I de nit, fer atenció amb el cotxe o la moto, perquè els porcs són obligats de travessar la carretera per baixar al correc on troben l'aigua que necessiten...

Lliri blanc ha dit...

T'has fet un nou amic Joan!
La mateixa cosa passa a Liguria on viu la meva mare.
Ella té una casa al mig del bosc i durant l'estiu els porcs senglars baixen per menjar i buscar aigua al riu.Ella sovint els troba a prop de la casa o els pot mirar mentre travessen la carretera. Pensa que n'ha salvat un petit que s'havia enganxat dins un esbarzer!

Anònim ha dit...

Caram! Tot això em sembla curiosíssim!

nimue ha dit...

per favor! no us el mengeuuuuuu!!!! ains, ains...

zel ha dit...

Home, amic, amic,... si de cas convivència prou pacífica, Joan, ara no et posis a garlar amb el senglar, eh? que ja només ens faltaria afegir la llengua porcina al llistat!!!!
jejeje...
Petons!

rhanya2 ha dit...

Això és un luxe, Joan!!

Unknown ha dit...

Un porc senglar al vi... bo, bo... però val més deixar-lo fer via. I si sou amics, millor. Val més no tenir un porc senglar emprenyat.

Joana ha dit...

jajajaja...M'ha agradat això de porc senglar alcohòlic!!! :)
Com han anat les vacances???

Joan de Peiroton ha dit...

Lliri : i no en té por, la teva mare ? Poden ésser impressionants, aquestes bestioles !

Novesflors, per aquí, són mes habituals!

Nimue : la temporada de la caça és tancada fins a la tardor ! Es il.legal matar-lo.

Zel : No he pogut garlar amb la bèstia! No em semblava gens d’humor xerraire. Veient que jo m’apropava, va galopar recte cap a mi per testar-me !!!! Vaig abandonar el terreny amb celeritat…Test aleshores considerat com positiu per lo senglar que va continuar sa feina de cercaire d’aglans sense preocupar-se més de mi.

Violette : Estic segur que faries sensació si tinguessis un senglar al teu pis de la Vila de Gràcia. A veure si puc enviar-te’n un.

Núria : tens tota la raó…Val més quedar-se en bona relació amb la gent porcina…i no oblidem mai que els més porcs no son els que en tenen la cara!!!!

Joana: molt bones, només un poc cortetes, clar... !!!
Vaig intentar de posar-me a l'estudi del dialecte porcino-rossellonès, ailàs sense èxit veritable fins ara :(

Anònim ha dit...

Joan, jo un dia en vaig comptar 11 entre femelles i cries, al meu jardí, ven ien a menjar aglans i també els nespres caiguts i els no caiguts que feien uns salts i uns bots per estira les branques del nesprer que no hagués cregut mai que poguessin fer aquests animalons. Vivim en bona convivència, ens creuem sovint pel "carrer" de casa i cadascú pel seu costat sense molestar-nos ni po ni molt.

Anònim ha dit...

Quina passada de visitant i quin goig!!!

Joan de Peiroton ha dit...

Carme: benvinguda al blog!!! Cal fer atenció amb cotxe, que poden travessar sense prevenir...
Jacob: a vegades, em pregunto qui és l'intrús, el senglar o jo???

Alfons ha dit...

Té un morro llarg i estret. No es pot apreciar bé tota la fisonomia a les fotos però jo diria que pot ser una femella. A veure si et faran tiet aviat i tindras una colla de petits a ratlles voltant la casa.
Fotos maques.

Salut.

Alfons

Joan de Peiroton ha dit...

Sí, sí, Alfons, a mi també em sembla que és una femella. Hi ha també un mascle que hem vist passejar per la carretera amunt, una bèstia molt més grossa, doncs estic confiat que els petits s'han posat en bon camí...els esperem per la mig-primavera!

merike ha dit...

On sigui que hi ha un ésser humà, hi ha una oportunitat per a una bondat. - Seneca/Translendium

Anònim ha dit...

Porcus singularis (llat), cinghiale (it), sanglier (fr), senglar (cat)... Quina coneixença més curiosa, no? Ja poden ser habituals per aquelles teves contrades, que segur que són capaços d'alegrar-te el dia! Per bé que faci un pèl de por, així, de sobte.
Un plaer deixar-me caure pel teu blog. El llenguatge que utilitzes em recorda el d'una companya de pis, que és de la Vall d'Aran. I Toulouse, vaig ser-hi des del setembre de 1999 fins al setembre del 2000! Gros plaisir,
Isaac.

Joan de Peiroton ha dit...

Isaac, pots afegir a la teva llista: singlar (llenguadocià) i sanglar (gascó). Benvingut!!!

merike ha dit...

Joan, was it not sus scrofa at all?? El senglar (Sus scrofa) és un mamífer cetartiodàctil says Wiki (of course).

Joan de Peiroton ha dit...

Porcus singularis is the latin name for the wild boar. Hence, singlar, senglar, sanglar, sanglier, all derived from singularis. Sus scrofa is the scientific name (Genus: sus species: scrofa. ), invented by Linnaeus, this was not the Roman name, of course.

merike ha dit...

Carolus Linnaeus (llatí), Carl Linné (francès), Carl von Linné (adaptació en alemany del francès) i Carlos Linneo (castellà) Of course! He was a Swede, not a Roman. Sanglier sounds very sanglant. Whereas singularis is the opposite to pluralis. I should have stayed at the university much longer than three weeks. This is what I meant when I said you know everything!! BTW I like Linnéa borealis. Gràcies!

Porcfer ha dit...

Els porcfers son bona gent. Que en vegis tot sovint es un privilegi.
Guapo, el blog.