dissabte, 5 d’abril de 2008

Dimenjada/ Cap de SetmanaA Eus (Conflent) hi ha els vívers Bachès especialitzats en cítrics. En tenen un nombre increïble d'espècies i llur col.lecció és una referència oficial al nivell nacional francès. Michel i Bénédicte Bachès, a més de ser molt savis i competents, són molt simpàtics...Van escriure un llibre on trobem tot el que ens cal saber per cultivar cítrics, molt recomanable.Pépinières Bachès
Traverse de los Masos 66500 Eus
Tél : 04 68 96 42 91

A Eus hi ha cact'eus, també molt recomanable.

A Eus hi viu Na Ursula Vian Kübler, viuda de Boris Vian, i la fundació Boris Vian hi té la seva seu.A Eus, a prop de Prada de Conflent, hi ha tot simplament un poble magnífic.

Doncs hi anem ara mateix! Salut!

8 comentaris:

Salvador ha dit...

Impressionant la cançó de Boris Vian, suposo que devia estar prohibida.

Joan deu Peiroton ha dit...

Salvador: sí i no. La versió definitiva, la del vídeo, no va ser prohibida. Però va haver-hi una primera versió, de la qual l'última copla deia que l'autor esparava els gendarmes amb un fusil...Aquesta no era acceptable i va ser prohibida. A més, Boris Vian va ser amenaçat de manera molt seriosa per grups extremistes, clar, qualsevol siga la versió.
El tango dels "joyeux bouchers", interpretada pel duo dels croquants que són de l'Auda (Carcassona-Narbona), és una altra cançó anti-militarista escrita per Boris Vian.

Té la mà Maria - Reus ha dit...

No passareu, i si passeu
serà damunt d’un clap de cendres;
les nostres vides les prendreu;
nostre esperit no l’heu de prendre.
Mes no serà per més que feu,
no passareu.

No passareu, i si passeu,
quan tots haurem deixat de viure,
sabreu de sobres a quin preu
s’abat un poble digne i lliure.
Mes no serà per més que feu,
no passareu.

No passareu, i si passeu,
decidirà més tard la història,
entre el saió que clava en creu
i el just que hi mor, de qui és la glòria.
Mes no serà per més que feu,
no passareu.

A sang i foc avançareu
de fortalesa en fortalesa;
però, què hi fa! si queda en peu
quelcom més fort: nostra fermesa.
Per ço cantem: per més que feu,
no passareu.

merike ha dit...

He intentat trobar aquesta cançó per Boris Vian des del darrer any. No sabia què és el títol. Escrivia " Monsieur le president" però no el podria trobar. Sempre recordo la cançó des dels anys 1960 que s'oposa a la guerra al Vietnam. S'anomena en finès SEISON TORILLA (Estic dret a la plaça) però ningú no l'ha carregat en YouTube. Gràcies!!! Ara el prenia en préstec en el meu blog. És el meu millor amic!!!
Se n'anava per comprar plantes cítriques?

Lliri blanc ha dit...

gràcies per tot això que ens proposes de veritat molt interessant.......i bon viatge Joan!

merike ha dit...

L'he trobat!!! Je l'ai trouvé!!!!!!

Jacob ha dit...

Bon Viatge Joan!! Interessant el tema dels cítrics. aquí a Mallorca i a Sóller (el meu poble) són uns especialistes amb taronges i llimones. Segur que estarien encantats de conèixer aquest treball. Encara que els darrers anys el pagesos es queixen molt del tracte comercial.
Bona Setmana!!!

merike ha dit...

I have given you a prize on my blog. Please read it and accept it. I must give my prize to 5 people and you are the one who most merits it. The person who donated it already has seen my post where I donate it to you. Please. I want you to have it as you have learnt me everything. I am your friend. Let us treat each other kindly. FINÉS ENTÀ TOTS E TOTAS