divendres, 4 de gener de 2008

Si jo fos síndic d'Aran...

Si jo fos el magnífic síndic d'Aran, ho faria tot per facilitar la vinguda d'un jove sud-americà a la Vall d'Aran... No, no, que va! No em refereixo aquí a cap ciutadà d'un país andí!!!! El jove Marcelo és de São Paulo. Estudiant a temps complet. Els seus avis van quitar el país del sol llevant per viure al Brasil. I Marcelo, que és blogaire, s'ha guardat la capacitat per a pondre'us un missatge del típus d'aquest:

今日の試験、簡単はずだったのに・・・ orz
・・・・・・・・・・・・・・・・
カンで埋めたこと合ってるかな?(特に物理学)
とにかく、自己採点しないことにしました。笑
2月まで結果を待つだけです。!!(((゚Д゚)))。o○

明日は、数学・物理学・科学の論述試験です。
今日ダメだった分を、明日取り返せないと!!><

però la llengua principal del seu blog no és el japonès. Ni tampoc el portuguès. Marcelo Yuji, fa part de la blogosfera catalana, encara que, als PPCC, no hi ha estat mai.
I fa pocs dies, va declarar l'occità (concretament l'aranès) llengua co-oficial al seu blog. Com va escriure-ho ell mateix:

"I per què aprens el català, de què serveix? Aquesta qu'ei era demanda que me heren es mèns pairs a lèu 2 ans...Òc, me semble que d'ara endauant era gent contunharà hent d'aguestes demandes estupides..."

A Marcelo, li agradaria viure entre eth Pont i Salardú. O a Catalunya. Si jo fos síndic d'Aran, ja sé allò que faria... un jove que parla el portuguès del Brasil i el japonès, no deu haver-n'hi tants, a la Vall. Inversions i turisme : cal pensar-hi.

(Messatge personau : Paco, aguest gojat s'arruïne en crompar libres aranesi e occitans en São Paulo!!! Ath mens, si poguesse estar-se en Aran o en Barcelona, non li resultarie tan car apréner er aranés...)En tot cas, val la pena expressar-li la vostra solidaritat occitano-catalana en visitar el seu blog multilingüe.

4 comentaris:

優次 (Yuji) ha dit...

Fòrça gràcies pera propaganda. As escrit com se jo siguesse grana causa (era realitat qu'ei un shinhau disparier) ;D
Tant de bon era Val d'Aran non estès autant luènh de Brasil xD
Ara è un amic dera Val, atau que creigui que poderé apréner un shinhau mès rapid :D
Per cèrt, Yuji qu'ei mèn nom de neishença tanben e non pas un nickname o pseudonime ^^

Joan deu Peiroton ha dit...

D'acòrd, Yuji, qu'èi corregit lo men post !!!

fboya ha dit...

Joan, qu'èm prèsti a ajudar, que podem hèr arribar materiau en un prumèr moment...
paco

Joan deu Peiroton ha dit...

fboya: Super, Paco! Gràcies per eth e tanben pera lengua nòsta! Visca Aran! Deth men costat, sajarè de daurir mes ampliaments eth men blòg ar aranés! Qui sap? Dilhèu acabarè per escríue'c tot en aranés!
Ara que er aranés gaudís d'un prestigi planetari! Bon, d'acòrd, me cau progressar un shinhau...:)))