divendres, 26 de juny del 2009

Seguida necrologica

Lo gran Robèrt Lafont que's morí, seguit peu petit Carbòn, lo medish dia.

Carbòn, 14au de nom, qu'ei un gat, perdon: un cat, un èste normaument radiós e actiu qui s'a popat la lèit de l'Occitanisme Bio e Ferroviari deu costat de Vic-la Gardiòla (Eraut) despuish la soa neishénça. Ua crèma de gat, que'm podetz créder, non se'n hè pas mei d'aquera sòrta. Que's suicidè gèr passat sense deishar nat mot d'explic, pas ua linha, cap arren, arren d'arren, plan a la mòda gatuna, qué.. Jo que'm dic aqueth gat non sabó pas suportar la notícia de la mort deu Robèrt.

Li dediqui aqueste pòst, praubòt...Se n'ac hèi cap, qui ac harà?

E puish gèr qu'èra lo Michael Jackson qui se n'anava tau son darrèr viatge.

Jo medish no'm senti pas tròp plan, tot sobte...

P.S. La Merike, era tostemp plan viva, gràcias a Diu, que'm hè arremarcar Farrah Fawcett que's morí gèr tanben. Que'm hè dòu mès...qui ei Farrah Fawcett? Que deu èster mei coneguda en çò deus Finlandés que non pas en çò deus Landés pas tan finets.

3 comentaris:

merike ha dit...

No hi havia res en la llengua d'occità de la Farrah Fawcett a Viquipèdia. Ni en català. Allò és per què no pots esmentar la seva mort? Tenia 62 anys. Se m'està espantant. Bona nit!

Joan de Peiroton ha dit...

Merike, ara hi son, tant en occità com en català, els articles viquipedians sobre la Fawcett. I jo he afegit un post-scriptum al meu missatge, doncs el tens corregit. Haig de confessar que no és tan coneguda en aquest raconet del planeta, la Fawcett.

merike ha dit...

Això és un gran honor per a la Fawcett i per a la Merike! Ser recordat en occità des de Tolosa. Gràcies des de tot el meu cor, encara batent. Bon cap de setmana!